Jawel, de kop is eraf voor “Carnavals Duo Die Twee Kabbelgat”.

Ons seizoen is begonnen en wel op vrijdag 6 september.
Ludiek gezegd is ons seizoen gestart met een “avontuurtje Limburg” en zijn wij afgereisd naar het mooie rustieke Gulpen, ver buiten de grenzen van het ons zo vertrouwde “Kabbelgat”.
Voor de clipopname van het nieuwe LVK nummer “Doorgoon” van feestact “Sjpringlaevend”.
Na ingecheckt te zijn in ons hotel, de inwendige mens te hebben verzorgd werd het tijd om ons gereed te maken voor de opnames.Dus pak 1 aan en gaan, op weg naar “Vijlen” wat op een steenworp afstand ligt van Gulpen, locatie “Boscafé het Hijgend Hert” midden in het bos al waar de opnames plaats zouden vinden.
Daar aangekomen was het tijd om kennis te maken met onze (nieuwe) vrienden van “Sjpringlaevend” Dwayne Horbag,  Sianne Vissers en de rest van hun het team.
Tevens hebben wij kennis mogen maken met menig “Vastelaovond vierder” die net als ons mee deden aan de clip.
Na nog even geassisteerd te hebben met het ophangen van de feestverlichting (tenslotte zijn we de beroerdste niet) was het tijd voor instructies.

Foto’s maken en filmen mocht echter enkel tussen de opnames door, daar wat er in de clip komt nog even een verrassing moet blijven.
Dus de foto’s op de site zijn van tussen de opnames door.
De opnames waren nog niet begonnen of er was al een gevalletje pech, de stroom viel uit en we kunnen zeggen dan is het echt aarde donker ’s avonds midden in het bos.
Dit zorgde er overigens voor dat het toch al strakke schema flinke vertraging op liep.
Na enkele start opnames was het dan voor ons eindelijk zover dat wij mee mochten figureren en we kunnen zeggen dat was een feest om te doen.
En het harde oefenen op het refrein (lees op ons Limburgs) heeft zijn vruchten afgeworpen, want zover ons bekend hebben wij geen scheve gezichten gezien.
Dus mogen we aannemen dat de uitspraak niet verkeerd was LOL.

Tussen de opnames door hebben wij menig vastelaovond vierder gesproken, onderwerpen waren o.a. hoe het zo gekomen was dat wij daar verzeild waren geraakt.
Maar ook was men nieuwsgierig hoe het carnaval bij ons werd gevierd, kortom het was ene grote gezellige boel, waar we ook menig vraag kregen of wij ook nog naar andere feestelijkheden gingen in Limburg dit seizoen.
Want er waren hele gezellige feestelijkheden die zeker de moeite waard zijn om mee te maken volgens onze Limburgse Vastelaovond/carnavals vrienden, iets wat altijd het overwegen waard is.

Wij moeten zeggen dat het een hele leuke ervaring was, de clipopnames van begin tot eind, de artiesten ontmoeten en om de sfeer te proeven hoe men het feestje daar viert en dat past wel in het straatje van “Die Twee” kunnen we zeggen.

Na een korte nacht in ons Hotel, zijn “Die Twee” onder het mom van nu we er toch zijn nog even afgereisd naar Heerlen om een bezoekje te brengen aan de mega carnavalsstore “Karnavalswierts”.
Waarna het dan echt tijd was om terug te keren naar het ons zo vertrouwde “Kabbelgat”.
Iedereen uit Limburg bedankt voor de gezelligheid en het lachen, wij kunnen terug kijken op een geweldig en feestelijk weekend, start van ons seizoen en kijken er moe maar voldaan met heel veel plezier op terug.  

Als laatste even ter info de clip zal omstreeks 4 november online komen, als het zover is plaatsen wij deze met permissie op onze site.

Wie zijn wij?
Wij zijn een carnavals duo uit het Kabbelgat (Delft).
Wat doen wij?
Wij vieren carnaval in al zijn facetten en nemen graag het voortouw om er echt een feestje van te maken.
Dit doen wij binnen het Kabbelgat, maar ook steeds vaker daar buiten.
Buiten het kabbelgat heeft onze nieuwsgierigheid gewekt, daar wij erg benieuwd zijn hoe men het feestje daar viert.
Tevens vinden wij het leuk om andere carnavalsvierders te ontmoeten, te leren kennen en nieuwe carnavalsvrienden te maken.
Verder organiseren wij jaarlijks een kindercarnaval voor kinderen met een beperking, wat wij met heel veel plezier doen.